Project

Woonhuis zelfbouw project Create@Mullerpier te Rotterdam

Woonhuis zelfbouw project Create at Mullerpier

Woonhuis binnen het zelfbouwproject Create at Mullerpier in Rotterdam waar kruislaaghout (CLT) de basis vormt voor een duurzame en energiezuinige woning. Hout en glas, licht, lucht en ruimte zijn trefwoorden die de woonbeleving van deze woning beschrijven. Gebouwd met eerlijke, natuurlijke materialen die de aarde niet uitputten en daarnaast zorgen voor een gezond woonklimaat.

Op een relatief smalle kavel wordt optimaal gebruik gemaakt van de muren van de buren zodat het warmteverlies beperkt blijft en de bouwkosten laag blijven. Door een vide en grote glasvlakken in de voorgevel kan het daglicht tot diep in de woning doordringen. Het hout werkt isolerend, heeft goede akoestische en vochtregulerende eigenschappen, voelt  goed, ruikt heerlijk en ziet er geweldig uit.

De stabiliteit van het casco wordt opgevangen door houten portalen in voor- en achtergevel zodat de vloeren flexibel indeelbaar zijn en blijven. In het dak worden “soft spots” aangebracht voor de toegang tot het groendak, een moestuin of extra verdieping.

Hoogwaardige, homogene materialen en droge verbindingen zorgen voor een optimaal hergebruik van de componenten en materialen in de toekomst. De installaties zijn los van het casco gehouden zodat deze zowel functioneel als technisch op een eenvoudige wijze opgewaardeerd, aangepast of uitgebreid kunnen worden.

Deze open manier van bouwen biedt bewoners meer autonomie bij de realisatie van hun persoonlijke woonwensen. Zonnecellen of een regenwateropvangsysteem voor toiletten en wasmachine kunnen zo achteraf nog aangebracht worden. De kracht van de eenvoud geeft energieke zelfbouwers de tijd en de ruimte om eigenhandig aan een duurzame leefomgeving te bouwen, nu en in de toekomst.

De bouw is te volgen:

Webcam Mullerpier

Inzending Rotterdam Architectuurprijs 2018

Rotterdam Architectuurprijs

Opdrachtgever: Familie Dries – Scheepmaker

Vloeroppervlak: 145m2

Status: Uitgevoerd

  • Heeft u (ver)bouwplannen of bent u zich aan het oriënteren?

    Neem gerust contact op met InVorm om de mogelijkheden te bespreken. Vanzelfsprekend geheel vrijblijvend.
  • Contact opnemen