Project

Bibliotheek op School en de Bibliotheek Schiedam

Bibliotheek op school is een landelijke aanpak met als doel kinderen te stimuleren om meer te lezen en verantwoord te leren omgaan met informatie en nieuwe media.

De Bibliotheek Schiedam is met de realisatie van de Bibliotheek op school een langdurige samenwerking aangegaan met Schiedamse basisscholen. Elke school heeft een grote collectie van 4,5 boek per leerling. Daarnaast brengt de Bibliotheek op school ook deskundigheid door de inzet van specialisten educatie vanuit de bibliotheek en door het opleiden van een leescoördinator binnen de school.

De afgelopen vijf jaar zijn circa 50 basisscholen voorzien van een Bibliotheek op school waaronder alle scholen in Schiedam.

De Bibliotheek op school is herkenbaar door de speciaal hiervoor ontwikkelde robuuste boekenkasten, prentenboek- en browse-meubelen in combinatie met diverse soorten op kinderen afgestemd verblijfsmeubilair. Verlichting, signing en wandvisuals vormen hierin een onmisbaar sfeerelement.

 

Opdrachtgever: Bibliotheek Schiedam

Locaties: 12 basisscholen in Schiedam

Status: Uitgevoerd 2017 en 2018

  • Toewijding en creativiteit

    Interesse naar de achtergrond van een opdracht leidt tot een optimaal resultaat. Een goed contact met de opdrachtgever vormt hierbij een belangrijk uitgangspunt.
  • Contact opnemen