Project

Bibliotheek Nesselande; een lokaal georiënteerde Rotterdamse bibliotheek met een eigen look

Bibliotheek Nesselande – Rotterdam; stoere Rotterdamse bibliotheek op een centrale locatie in een  nieuw en modern winkelcentrum.

De Bibliotheek Rotterdam nodigde ons uit om in competitieverband een inrichtingsvoorstel te maken voor de vestiging in de wijk Nesselande. De prijsvraag werd gewonnen met een ontwerp waarin we een sobere en doeltreffende stijl voor ogen hadden en materialen uit de bestaande bibliotheek wilden hergebruiken. ‘Niet lullen maar poetsen…’

De winkelruimte is gestript, het systeemplafond verwijderd en het bouwkundig plafond en de resterende installaties wit geschilderd. De bestaande vloerafwerking (tegelvloer van een voormalige slagerij) bleef gehandhaafd en is gedeeltelijk aangevuld met nieuwe vloerbedekking en karpetten van gerecyclede PET-flessen. In de ruimte zijn richtbare LED-spots aangebracht die zorgen voor de algemene verlichting maar ook accenten kunnen leggen op onderdelen van de collectie en presentaties. Voor het meubilair is een combinatie van staal en ruw hout toegepast;  eerlijke ‘rauwe’ materialen die met het functionele verblijfsmeubilair zorgen voor een toegankelijke en prettige verblijfsplek aan de Zevenhuizerplas. Een thuis in het hart van de Rotterdamse wijk Nesselande waar je leert, leest, ontmoet en ontspant.

 

Opdrachtgever: Bibliotheek Rotterdam

Vloeroppervlakte: 220m2

Status: Uitgevoerd december 2019

  • Toewijding en creativiteit

    Interesse naar de achtergrond van een opdracht leidt tot een optimaal resultaat. Een goed contact met de opdrachtgever vormt hierbij een belangrijk uitgangspunt.
  • Contact opnemen