Op uitnodiging van de gemeente Schiedam is een ontwerp gemaakt voor de herinrichting van het Klant Contact Centrum (KCC) aan het Stadserf in Schiedam. Het KCC is dé ingang voor de burger met vragen over producten of diensten van de overheid.

De gemeente ziet het KCC als de ‘huiskamer van Schiedam’; een eigentijdse, gastvrije omgeving waar iedereen zich thuis voelt. Ons antwoord is de introductie van een helder verkeersgebied waarlangs balie’s en verblijfsplekken zijn gesitueerd. Elke verblijfsplekken heeft een eigen identiteit met een verscheidenheid aan comfortabel zitmeubilair. Een plek waar je niet alleen wacht tot je aan de balie geholpen wordt maar waar je onder het genot van een kopje koffie ook voor een informeel overleg met een ambtenaar terecht kan. Een plaats waar je een poosje kan gaan zitten werken of waar je met iemand anders afspreekt voor overleg. En wellicht ook een krantje of tijdschrift leest of de burgemeester ontmoet tijdens zijn wekelijkse persmoment. Met recht de ‘huiskamer van de stad’.

Momenteel vindt er een evaluatie plaats waarna het project zal worden vervolgd.