Project

Restauratie warenhuis – Spui, Den Haag

Een uit 1915 daterend monumentaal pand – van oorsprong warenhuis – bevat een voor het eerst in Nederland toegepaste kolom/liggerstructuur van ijzer. Deze constructie en de daarmee ontbrekende dragende binnenwanden is een eigenschap die in dit ontwerp voor vier appartementen en een winkelruimte is benut door de toepassing van vrij indeelbare ruimten.

De gevels zijn gerestaureerd en de puien op de begane grond vervangen waarbij de indeling en de detaillering van de oorspronkelijke situatie wordt toegepast. Een naar zijn oorsprong verwijzende chique en rijke uitstraling is het resultaat.

 

Opdrachtgever: Vendex KBB Amsterdam

Vloeroppervlak: 700 m2

Status: Uitgevoerd 2003

  • Heeft u (ver)bouwplannen of bent u zich aan het oriënteren?

    Neem gerust contact op met InVorm om de mogelijkheden te bespreken. Vanzelfsprekend geheel vrijblijvend.
  • Contact opnemen